I slutten av 1882 kunne befolkningen på ytre Senja oppleve et kraftig, hvitt lys som kunne ses på lang avstand. Lyset kom fra Senjens Nikkelverk, de hadde revolusjonert driften med åtte arbeidslys så de kunne jobbe i vintermørket. Strømmen fikk de fra sitt eget vannkraftverk, Europas første.
For folk flest kom først introduksjonen til elektrisitet gjennom gatebelysning. I 1898 tente Tromsø Elektrisitetsverk de første gatelysene i Nordens Paris, 16 år etter Senjens Nikkelverk. I Norge har vært flinke på å utnytte våre unike fornybarressurser og hele 98 prosent av vår strømproduksjon kommer fra vannkraft. Dette gjør at vi er kommet lengre enn de fleste andre land i å gjøre energiforbruket vårt klimavennlig.

Senja i elektrisitetens sentrum nok en gang.
Nå står Norge foran nye problemstillinger, vi skal inn i det grønne skiftet. Visjonen er å skape verdens første fornybare og fullelektriske samfunn. Dette innebærer å gi seg i kast med mange utfordringer ingen land har løst før oss.
Nok en gang befinner Senja seg i begivenhetens sentrum. Her skal vi i Arva utvikle en smart infrastruktur for elektrifiseringen av samfunnet ytterst i havgapet. Utbygging av industri og befolkningsvekst setter strømnettet på prøve. For å sikre at alle har lys i husan til enhver tid ser vi på bruken av nye løsninger, slik som batteri og avanserte styringssystemer, for å sikre at alle har lys i husan på vei inn i det grønne skiftet.
Norge har et godt utgangspunkt for å bli det første fornybare og fullelektriske samfunnet i verden. Vi i Arva ønsker å bidra til at samfunnet vårt blir det første.