Arva Logo Grønn

– Galskap for vanlige folk

Energimontører er verken de som roper høyest eller er oftest omtalt i avisspaltene, men kompetansen de besitter er helt avgjørende for om vi skal lykkes med det grønne skiftet. Bli kjent med arbeidshverdagen til hardhausene som velger dette yrket. 

Noen jobber er viktigere enn andre. I tillegg til å være spennende, variert og utfordrende vil energimontørene sitte på en nøkkelrolle når den elektriske framtida skal bygges.

All industri, trafikk og skipsfart skal gradvis over på el. At forsyningene fungerer, er energimontøres hovedansvar.

– De som velger energimontør-yrket, søker ofte litt action i arbeidshverdagen, smiler Odd-Arild Henriksen.

I over 30 år har Henriksen vært en av Arva (tidligere Troms Kraft Nett) sine betrodde utegående montører – som alltid trosser vær og vind for å sikre at folk har strøm i husene sine.  

I dag leder han teamet.

– Det er veldig godt arbeidsmiljø, og det er én av grunnene til at man blir værende så lenge, forklarer han.

Se alle våre ledige stillinger her.

Vil ha flere energimontører 

Han vil nå ha enda flere energimontører med på laget i Arva, som har nye stillinger ledige til å bekle denne viktige rollen.

– Vi må også bli flinkere å rekruttere til selve yrket. Jeg tror det er mange som hadde trivdes i denne jobben, om de var klar over hvordan den er. Spesielt om du liker en fartsfylt og spennende arbeidshverdag, hvor man bruker kroppen og får kjøre mange ulike motoriserte kjøretøy – eksempelvis snøscooter, ATV og helikopter, forklarer Henriksen.

Variert yrke

Han forklarer at han trives aller best når jobbene blir mest mulig komplisert og teamet må løse oppdrag som alle andre ser på som galskap.

Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlig klær. Har du ordentlig utstyr for å være ute å jobbe er de fleste tilfellene ikke noe problem, sier avdelingslederen.

Vi møter riktig nok Odd-Arild en vakker og solfylt ettermiddag i Tromsø, og godvær tilhører naturligvis også hverdagen.

Det er et utrolig variert yrke. Den ene dagen arbeider du på en av våre stasjoner, den neste kan du være under ei kai – mens plutselig må du tur på fjellet med snøscooter. Du kan tenke deg hvor mange flotte plasser man får se ute i forsyningsområdene til Arva – som strekker seg langt. Mange plasser er ikke folk klare over at det eksisterer strøm engang, forteller den erfarne energimontøren.

Historisk bedrift

Han forteller at han er stolt over å jobbe i en bedrift som har så stor betydning for samfunnet over tid og i en rolle som betyr så mye for den samfunnskritiske funksjonen av omgivelsene våre.

Det er jo en historisk bedrift. Det å være med å jobbe i en bedrift som har eksistert så lenge er veldig spesielt og artig. På mange måter er det også en trygg arbeidsplass hvor folk ofte blir lenge. 

Hva vil du si til unge arbeidstakere som vurderer å bli energimontør?

Hvis du liker utfordringer – så vil det være rett jobb for deg.

Del :

Facebook
LinkedIn
Email
Print

Sammen for et elektrisk
Nord-Norge

Kontakt oss eller finn ut mer på